Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ντέιβις: Η Μέι δεν έκλαιγε μετά το αποτέλεσμα

O υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις παρείχε σήμερα στήριξη στην Τερέζα Μέι λέγοντας ο χαρακτηρισμός “θανατοποινίτισσα” του πρώην υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για την βρετανή πρωθυπουργό είναι λανθασμένος και αμετροεπής.

“Το βρίσκω υπερβολικά αμετροεπές για το κόμμα των Τόρις να κάνει τέτοιου είδους πράγματα”, δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και πρόσθεσε: “Είναι η δουλειά μας να συνεχίσουμε με την διακυβέρνηση της χώρας”.

Οι Συντηρητικοί της Μέι απέτυχαν να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές πριν από λίγες μέρες, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστούν τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας για να κυβερνήσουν.
Όπως είπε ωστόσο ο Ντέιβις, οι Συντηρητικοί δεν θα υιοθετήσουν τις θέσεις του επίδοξου εταίρου τους σε ζητήματα όπως η άμβλωση και οι γάμοι των ομοφυλοφίλων. “Δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους, δεν υιοθετούμε την πολιτική τους γραμμή”, είπε ο Ντέιβις.

“Μόλις επιστρέψαμε στην εξουσία με μια κυβέρνηση μειοψηφίας στην πραγματικότητα, είναι καθήκον μας να την κάνουμε να λειτουργήσει, είναι καθήκον μας να την κάνουμε να επιτύχει για τον βρετανικό λαό”.

Στην εκπομπή του ITV “Good Morning Britain”, ο Ντέιβις σχολίασε εξάλλου ότι η πρωθυπουργός δεν έκλαιγε όταν συναντήθηκε μαζί της μετά το αποτυχημένο στοίχημα των εκλογών.

“Είναι μια χαρά, προχωράει με το έργο της”, απάντησε ο υπουργός ερωτηθείς για το πώς είναι η Μέι, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η πρωθυπουργός ξέσπασε σε αναφιλητά την Παρασκευή, απάντησε: “Όχι όταν την είδα. Είναι μια εξαιρετικά καλή πρωθυπουργός”.
Ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ο Ντέιβις είπε ότι ο λαός ζήτησε κατά το περυσινό δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που σημαίνει την έξοδο από την ενιαία αγορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων