Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Ντελφρεσί: Πρόβλεψη για επιστροφή στην κανονικότητα το Φθινόπωρο του 2021

Για το φθινόπωρο του 2021 τοποθετεί την επιστρεφεί σε ρυθμό κανονικότητας Γάλλος ανοσιολόγος και σύμβουλος στο Ελιζέ.

Μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, ο Ζαν Φρανουά Ντελφρεσί, τόνισε ότι τα εμβόλια αποτελούν μεν σημαντική πηγή ελπίδας, όμως η κάλυψη μεγάλου μέρους του πληθυσμού στην Ευρώπη απαιτεί χρόνο.

«Η παραγωγή εμβολίων θα είναι πιο αργή από ό, τι είχε προβλεφθεί πριν από 15 ημέρες. Δεν θα αντιμετωπίσουμε όμως έλλειμμα εμβολίων», προσέθεσε ο γιατρός.

Πριν από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη.

Όλη η Ευρώπη προετοιμάζεται «πυρετωδώς» για να υποδεχθεί τα εμβόλια της Pfizer προκειμένου να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου ο εμβολιασμός στον πληθυσμό.

Μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA,) η οποία αναμένεται τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως στις 23 Δεκεμβρίου και στις 27 του μήνα ολόκληρη η ΕΕ θα αρχίσει να χορήγει τις δόσεις του εμβολίου σε όσους έχουν ορίσει κατά προτεραιότητα, δηλαδή το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

«Είναι η ώρα της Ευρώπης» έγραψε χθες στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν επισημαίνοντας ότι στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι παραγγελίες του οποίου έγιναν κεντρικά από τις Βρυξέλλες, θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ’ αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι το πρώτο που έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές δυτικών χωρών. Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων