Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ντιμπέιτ: Για πρώτη φορά οι αρχηγοί θα απευθύνουν ερωτήσεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πιο κοντά στο αμερικάνικο πρότυπο του Ντιμπέιτ θα είναι αυτό που θα παρακολουθήσουμε σε λίγες ημέρες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η άτυπη διακομματική συνάντηση συνέταξε κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονται οι όροι του ντιμπέιτ.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται: Ημέρα:Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00, τόπος: Στούντιο της ΕΡΤ, συντονιστής: δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Δημοσιογράφοι: Ερωτήσεις θα υποβάλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμμένα: ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.
Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ,συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι έξι θεματικοί κύκλοι που θα περιληφθούν στη συζήτηση θα είναι:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους:Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Θα είναι σίγουρα ένα πιο ζωντανό ντιμπέιτ από εκείνα που έχουμε συνηθίσει και θα βοηθήσει εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που έχουν πιο δυνατά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα στον τελευταίο κύκλο όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Δεδομένου ότι οι Τσίπρας και Μειμαράκης, με το δικό του στυλ ο καθένας, έχουν αρκετά δυνατό επικοινωνιακό κεφάλαιο, θα πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπυ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων