Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ντόρτμουντ: Επιστολές ανάληψης ευθύνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Γερμανών σχετικά με την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπορούσια Ντόρτμουντ. O επικεφαλής της Αστυνομίας μίλησε για στοχευμένη επίθεση, ενώ αργότερα από το γραφείο του Εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι στο σημείο βρέθηκαν δύο επιστολές.

Κατά την εφημερίδα Sueddeutsche, στη μία επιστολή αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στη συμμετοχή της Γερμανίας στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στη δεύτερη επιστολή, σύμφωνα με το Focus, αναφέρεται ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην «επιεική μεταχείριση» που επιφυλάσσει η ποδοσφαιρική ομάδα στους νεο-Ναζί και ρατσιστές οπαδούς της.

Πάντως, τα εκρηκτικά όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC, δεν ήταν σε τέτοια ποσότητα, ώστε να προκληθούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και το λεωφορείο υπέστη ζημιές σε δύο σημεία. Στο σημείο, καθώς και στο γήπεδο, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Από τις εκρήξεις θρυμματίστηκαν τζάμια του πούλμαν και τραυματίστηκε στο χέρι ο 26χρονος ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων