Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

NYT: Η Deutsche Bank δεν θέλει να κάνει άλλες δουλειές με τον Τραμπ

Ο χειρότερος εχθρός του επιχειρηματικού εαυτού του αποδεικνύεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με τον σάλο που προκάλεσε, ουσιαστικά παροτρύνοντας τους ακραίους οπαδούς του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο, ανάγκασε την γερμανική Deutsche Bank να αρνείται να κάνει στο μέλλον δουλειές μαζί του.

Αυτό αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται πρόσωπο που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στη γερμανική τράπεζα.

Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του Τραμπ, με περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια δάνεια που έχει προσφέρει στον Trump Organization και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ο Trump Organization είναι ο όμιλος-ομπρέλα των επιχειρήσεων του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, που λόγω της θητείας του επιβλέπουν οι δύο γιοι του, σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου του Τραμπ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2020 προς το αμερικανικό Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας και με τραπεζικές πηγές. Τα δάνεια από την Deutsche Bank αφορούν γήπεδο γκολφ στο Μαϊάμι και ξενοδοχεία στην Ουάσιγκτον και το Σικάγο.

Επίσης, σύμφωνα με τους New York Times, η Signature Bank, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί λογαριασμούς, τον κάλεσε να παραιτηθεί. «Η παραίτηση του προέδρου (…) είναι προς το συμφέρον του έθνους μας και του αμερικανικού λαού», ανέφερε στον ιστότοπό της η Signature Bank, ενώ εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το δημοσίευμα των NYT.

Ούτε ο Trump Organization έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα της εφημερίδας σχολιασμό, ούτε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε σχετικό τηλεφώνημα.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν, σίγουρα δεν θα αποτελέσουν έκπληξη.

Η Κριστιάνα Ράιλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε με καταχώρισή της στο LinkedIn, τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, γράφοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν για να διασφαλίσουμε ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Επίσης, από τον περασμένο Νοέμβριο το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι η Deutsche Bank εξετάζει τρόπους για να βάλει τέλος στη σχέση της με το Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές, εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας που προκαλούσε για την τράπεζα η σχέση της με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τα πλήγματα προς τον επιχειρηματία-πρόεδρο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, είναι πάντως αλλεπάλληλα. Το Twitter και το Facebook έχουν κλείσει τους λογαριασμούς του, μέσω των οποίων διακινούσε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του περί νοθείας, ενώ η Αμερικανική Ένωση Επαγγελματικού Γκολφ (PGA) Αμερικής, αλλά και η R&A ανακοίνωσαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν γήπεδα που ανήκουν στον Ντόναλντ Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων