Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

O Έλληνας που έγινε δήμαρχος στις ΗΠΑ – Υποσχέθηκε να κάνει την πόλη του, Αθήνα!

Εδώ και λίγους μήνες πλέον, ο δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας της Πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, της Αννάπολις, έχει «άρωμα Ελλάδας». Πρόκειται για τον νεότερο στη σύγχρονη ιστορία δήμαρχο και τον πρώτο Ρεπουμπλικανό στην Αννάπολη, που σε ηλικία μόλις 30 ετών φιλοδοξεί να πατάξει τις παλαιομοδίτικες ιδέες και να δώσει νέα πνοή στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της πόλης τα επόμενα τρία περίπου χρόνια. Γεννημένος στην Αννάπολη, ο Μάικ Τζον Παντελίδης είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, από παππούδες που έφτασαν στη μικρή αμερικανική πόλη από Ελλάδα και Κύπρο τη δεκαετία του ’40.

Με σπουδές στην οικολογία, ο δραστήριος ακτιβιστής, από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το περασμένο καλοκαίρι όργωσε το Μέριλαντ κολλώντας αφίσες σε κάθε γωνιά του, λανσάροντας το «Sweep Annapolis Clean» («Καθαρίστε την Αννάπολη») ως κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του. Υποσχόμενος ότι θα μετατρέψει την Αννάπολη σε νέα «Αθήνα της Αμερικής» ο Παντελίδης ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών του ώστε «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Αννάπολη σε χρεοκοπία, αν δεν έκαναν μια αλλαγή στην ηγεσία». Και τους προέτρεπε: «Αφιερώνω πλέον πολύ χρόνο για την ανάπτυξη αυτής της σπουδαίας πόλης μας, που δυστυχώς βλέπω ότι πάει προς λάθος κατεύθυνση. Το να γίνω τώρα δήμαρχός της είναι ένας ηγετικός ρόλος που θα μου επιτρέψει να μοιράζομαι το όραμά μου με την κοινότητα. Θα με βοηθήσει να συμβάλω και στη βελτίωση της ζωής όλων εσάς, των αγαπημένων μου πολιτών της Αννάπολης. Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί και θέλετε μια νέα κοινή κατεύθυνση – λογική, τότε ελάτε μαζί μου τώρα!».

Πριν αναλάβει τη δημαρχία της αμερικανικής πόλης ο Παντελίδης εργαζόταν ως σύμβουλος κυβερνητικών σχέσεων στην εταιρεία Vocus, όπου βοηθούσε κορυφαίες επιχειρήσεις και πανεπιστήμια να παρακολουθούν τη νομοθεσία, να διαχειρίζονται τις πολιτικές δράσεις τους και να διατηρούν μια επαγγελματική ιστοσελίδα online υποστήριξης στο έργο τους. Παράλληλα, ήταν επικεφαλής της τοπικής Κίνησης Πολιτών Τζέρμανταουν – Χόουμγουντ, πρόεδρος και της Ένωσης Κοινοτήτων της περιοχής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων