Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο αδερφός του Τζανακόπουλου ειρωνεύται την φύλαξη των πανεπιστημίων με φωτογραφίες από Οξφόρδη και το τουίτερ του απαντά

Επίθεση στο νομοσχέδιο  του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των ΑΕΙ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για το σχέδιο που αφορά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημίων με τη δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θεσπίζει και χρονικά όρια φοίτησης ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών, προκαλώντας τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη φύλαξη των πανεπιστημίων, το νομοσχέδιο προβλέπει την δημιουργίας της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η οποία, σε πρώτη φάση, θα τοποθετηθεί σε πέντε ΑΕΙ (ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πατρών) και θα αποτελείται από 1.000 αστυνομικούς (ειδικοί φρουροί). Οι αστυνομικοί θα φορούν ειδική στολή, θα λάβουν ειδική εκπαίδευση και δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα, παρά μόνο γκλοπς και σπρέι πιπεριού. Ο διαμοιρασμός των αστυνομικών (αντιστοιχούν μεσοσταθμικά 200 ανά βάρδια) θα γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδρύματος και τις περιστάσεις.

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης  και αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, τάχθηκε κατά της δημιουργίας ειδικού σώματος προστασίας στα ελληνικά ΑΕΙ, στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επιχείρημα έφερε, μάλιστα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο δεν έχει αστυνομική φύλαξη, όπως έγραψε σε ανάρτησή του, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων:

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν πολλές:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων