Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

O ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει.

O ανασχηματισμός θα περιμένει λίγο! Αυτήν τουλάχιστον την εικόνα σχηματίζουν όσοι μιλούν τις τελευταίες ημέρες με τον Αντώνη Σαμαρά. Πέραν τού ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο (ουσιαστικά) πρώτο υπουργικό συμβούλιο από συγκροτήσεως της κυβέρνησής του είπε στους υπουργούς ότι θα τούς ελέγχει έναν έναν, ωσάν να μην έχει δηλαδή σχεδιασμούς για την άμεση αντικατάσταση ορισμένων εξ αυτών.

Στην παρούσα φάση ο Σαμαράς πονοκεφαλιάζει στο Μαξίμου για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Ο Στουρνάρας τού έχει διαμηνύσει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αφού δεν παρουσιάζονται πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν! Από την άλλη, πολλά θα κριθούν στις 13 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που βάση των χρονοδιαγραμμάτων θα πρέπει να εκταμιευθεί η πρώτη μεγάλη δόση της…δόσης!. Αν όλα πάνε καλά, που σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επαναγορά και θα έρθουν τα χρήματα στην χώρα τότε ο Σαμαράς δεν αποκλείεται μέσα στον Δεκέμβριο να κάνει ανασχηματισμό. Μην φαντάζεστε τίποτε θεαματικό όμως. Μιλάμε για μικροαλλαγές στην βάση των επιθυμιών των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Οι περισσότεροι πάντως στην Συγγρού ήδη στοιχηματίζουν ότι ο Σαμαράς θα μεταθέσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό για το διάστημα μετά τις γιορτές, δηλαδή αρχές του 2013 και βλέπουμε…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων