Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Ο άνθρωπος πίσω από την επίθεση στο Παρίσι βρισκόταν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί.
Το όνομά του είναι Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ενώ ήταν γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι 27 χρονών και είναι Βέλγος από τη συνοικία Μολενμπεεκ των Βρυξελλών. Ο Ομάρ είναι ο γιος ενός μανάβη από αυτή την περιοχή όπου οι αρχές συνέλαβαν σεριά υπόπτων το βράδυ του Σαββάτου.

Το κινητό του ανθρώπου που ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση στο Παρίσι, εντοπίστηκε στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με τα Βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ομάρ βρίσκεται σήμερα στη Συρία και θεωρείται ένας από τους «πιο δραστήριους δήμιους” του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL». Η οικογένειά του είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι ο γιος τους ήταν νεκρός, ωστόσο οι αρχές το αμφισβητούν.

Τα μέσα αναφέρουν ότι, ο 27χρονος βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία. Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, “του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο”, τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων