Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα παίξει τον Πικάσο για το National Geographic

Τον Πάμπλο Πικάσο θα ενσαρκώσει στην τηλεοπτική σειρά «Genius Picasso» του National Geographic ο Αντόνιο Μπαντέρας. Η σειρά δέκα επεισοδίων για τον Πικάσο, προγραμματίζεται να προβληθεί στις 23 Απριλίου στη Γαλλία και στις 24 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Ο Μπάντέρας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς στα στούντιο της Βουδαπέστης, ο ηθοποιός δήλωσε ότι αισθάνεται «τεράστια ευθύνη» απέναντι στον διάσημο συμπατριώτη του ζωγράφο και ήρωα της Μάλαγα, της γενέτειρας του διάσημου Ισπανού ηθοποιού και ότι του φαίνεται ως ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα για να διηγηθεί τη ζωή «μιας τέτοιας προσωπικότητας».

«Ξέρω καλά ότι θα με περάσουν από κόσκινο και θα με κριτικάρουν», πρόσθεσε γελώντας, «όπως ο Πικάσο ήξερε, όταν ζωγράφιζε το έργο ‘Οι Δεσποινίδες της Αβινιόν’ ότι ορισμένοι θα ήθελαν να τον σκοτώσουν επειδή αυτό δεν ταίριαζε στην εποχή».

Για να μοιάζει με τον Πικάσο σε προχωρημένη ηλικία, ο Μπαντέρας περνάει πέντε ώρες στο μακιγιάζ. «Μετά πρέπει να μάθω πώς να χρησιμοποιώ αυτή τη μάσκα», για μια σωστή απόδοση, είπε ο ηθοποιός, «αλλά η ομοιότητα δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, δεν μας ενδιαφέρει να πλάσουμε ένα κέρινο ομοίωμα. Η ιστορική ακρίβεια είναι εξάλλου ένα από τα ατού του δικτύου του National Geographic».

Στη μεταφορά αυτή της ζωής του Πικάσο δεν ακολουθείται χρονολογική σειρά και η τηλεοπτική σειρά αρχίζει με τον βομβαρδισμό από τους ναζί της βασκικής πόλης Γκουέρνίκα, στις 26 Απριλίου 1937. «Κάνουμε ένα είδος κυβιστικής ζωγραφικής με διαρκή αλέ-ρετούρ στη ζωή του πανίσχυρου Πικάσο», επισήμανε ο ηθοποιός.

Ο Μπαντέρας ανέφερε επίσης τι είχε συμβεί κάποτε που είχε δειπνήσει στο Λος Άντζελες με την Παλόμα, την κόρη του Πικάσο. «Της μιλούσα στα ισπανικά, όταν αντιλήφθηκα ότι είχε κλείσει τα μάτια», διηγήθηκε, και «σκέφτηκα: “Θεέ μου, την κάνω να πλήττει!”».

Τότε, όπως αποκάλυψε, τόλμησε να τη ρωτήσει: «Είσαστε κουρασμένη, σας προκαλώ πλήξη;», και η Παλόμα του απάντησε: «Καθόλου! Όταν κλείνω τα μάτια, βλέπω τον πατέρα μου, μιλούσε όπως εσείς».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων