Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

O αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Τη στιγμή που η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε οριακά επίπεδα τότε τον λόγο έχουν οι ορισμένοι βουλευτές οι οποίοι πετούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Ο λόγος για διάφορους βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ που θεώρησαν απειλή για τη Δημοκρατία να ακούγονται συνθήματα από τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού. Ενώ λοιπόν είναι εν τοις πάσοι γνωστό πως ούτε οι ειδικές δυνάμεις ούτε και οι ένοπλες δυνάμεις κατ’ επέκταση είναι απειλή για τη δημοκρατία ορισμένοι αρέσκονται στο να εκτοξεύουν επικοινωνιακές φαμφάρες προκειμένου να στρέφουν πάνω τους τη δημοσιότητα.

Η τακτική τους δεν είναι δύσκολη. Στην ελληνική ειδησιογραφία για να γίνει κάποιος διάσημος πρέπει έναν αιχμηρό λόγο. Συνεπώς, οι συγκεκριμένοι βάλλουν κατά των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζοντας πως κάποιοι άλλοι θα τους απαντήσουν και έτσι θα δημιουργηθεί το κατάλληλο επικοινωνιακό περιβάλλον προκειμένου να κερδίσουν την απαραίτητη δημοσιότητα.

Γι’ αυτό και η απάντηση σε όλους αυτούς των οποίων ο λόγος στερείται κάθε λογικής ή τεκμηρίωσης είναι η περιφρόνηση. Είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους ρίχνουν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων