Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ο Άρειος Πάγος κάνει Gala στο Χίλτον λόγω…συνταξιοδότησης Θάνου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Χίλτον” για τον εορτασμό των 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, πραγματοποιείται «εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις», προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν».

Παράλληλα, η Ένωση καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, να κατονομάσουν την πηγή χρηματοδότησης της εκδήλωσης. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της είναι «υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα»

Την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ακολούθησε και το Ποτάμι με ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα. Τόσο οι δικαστικοί όσο και οι ερωτώντες  βουλευτες θέτουν θέματα που σχετίζονται με την χρηματοδότηση της εν λόγω εκδήλωσης, αλλά και τον πραγματικό λόγο που γίνεται, καθώς οι επέτειοι εορτάζονται πάντα ανά πεντηκονταετίες.

Με γνώμονα την βασική αρχή «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια» οι ερωτώντες βουλευτές, ζητούν από τον υπουργό να απαντήσει σχετικά με το αν υπάρχουν – και ποιοί είναι- οι χορηγοί της εκδήλωσης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης επίσης ερωτάται, αν ισχύουν δημοσιεύματα που συνδέουν την εν λόγω εκδήλωση με την προσωπική πρόθεση της Προέδρου του ΑΠ, η οποία αποχωρεί στο τέλος του μήνα, να διοργανώσει εκδήλωση επί τη αποχωρήσει της.

Παρατίθεται η επίσημη ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ansdikkats-1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων