Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι ο διάδοχος του Φαμπρ

Απλά και ταπεινά ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ότι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα διαδεχθεί τον Γιαν Φαμπρ στη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, δίνοντας τέλος στις συζητήσεις περί διαδοχολογίας. Η επιλογή του θεοδωρόπουλου ίσως να είναι και η μόνη συνετή επιλογή Μπαλτά το τελευταίο διάστημα.

«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον».

theodoropoulos

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπόταν στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία. Το έργο του μιλάει από μόνο του.

HTML tutorial

Στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Ο ήχος του όπλου της Λ. Αναγνωστάκη, Το φιόρο του Λεβάντε του Γ. Ξενόπουλου, Η πόλη που πρίγκιπάς της ήταν ένα παιδί του Μοντερλάν, Το καινούργιο σπίτι και Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων του Γκολντόνι, Οι δύο ευγενείς από τη Βερόνα του Σαίξπηρ, Η μαύρη κωμωδία του Π. Σάφερ, Οι τρομεροί γονείς του Ζαν Κοκτώ, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χ. Σπηλιώτη, Ο βασιλικός του Α. Μάτεσι, Μαχαίρι στην κότα του Ντ. Χάρροουερ, Αχαρνείς του Αριστοφάνη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων