Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ο Βαρουφάκης σχολιάζει τα αγγλικά του Τσίπρα στο βιβλίο του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο του βιβλίο “Ενήλικες στο δωμάτιο” σχολιάζει τα περίφημα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την πρόοδο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνάντηση τους σε ξενοδοχείο του Ψυρρή, τότε που ο Τσίπρας ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να του δώσει μία συμβουλή την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εκλάβει ως προσβολή «Αλέξη, αν θες να γίνεις Πρωθυπουργός, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις αγγλικά» του είχε πει ενώ στη συνέχεια καθώς γύρισε στο σπίτι είπε στη γυναίκα του Δανάη «Είναι ευχάριστος τύπος, αλλά δεν νομίζω ότι έχει τα προσόντα»

Σε επόμενη συνάντηση τους, όπως γράφει ο Βαρουφάκης, ο νυν πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών και μάλιστα σημειώνει μεγάλη πρόοδο. Αργότερα σε συνάντηση με την Μέρκελ και τον Ολάντ, ο Βαρουφάκης σχολιάζει πως «Πράγματι, λίγα χρόνια μετά, όταν έγινε Πρωθυπουργός, έτυχε να είμαι παρών σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τσίπρα, της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Ο Αλέξης μιλούσε σαφώς καλύτερα αγγλικά από τους άλλους δύο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων