Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ο Βενιζέλος προανήγγειλε τον ανασχηματισμό

Ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται, γίνεται. Αυτό τουλάχιστον αποτελεί μία πάγια θεωρία στην πολιτική. Μόνο που αυτήν την φορά οι πληροφορίες περί επικείμενου ανασχηματισμού δεν διέρρευσαν  καν από τον πρωθυπουργό. Τον ρόλο του προάγγελου έπαιξε ένας από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων για την νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μετά το Συνέδριό του, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε στην τηλεόραση για να ανακοινώσει πως θα ρίξει στο κυβερνητικό σχήμα πολιτικά πρόσωπα.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει εάν δεν γίνει ανασχηματισμός. Έβαλε βεβαίως και κάποιες σάλτσες μέσα,  του τύπου «πρώτα να καθορίσουμε την προγραμματική συμφωνία», όμως η ουσία είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του αυτή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν έχει αντίρρηση, Αλλά μάλλον αρνείται να μπει στην λογική των ριζικών αλλαγών, Περισσότερο διορθωτικές κινήσεις θα κάνει για να ικανοποιήσει το αίτημα του κυβερνητικού εταίρου. Τώρα, κατά πόσο θα τού δώσει ένα παραγωγικό υπουργείο π.,χ, το Ανάτπυξης που θα ήθελε να πάρει το ΠΑΣΟΚ για να παρουσιάσει έργο αυτό θα εξαρτηθεί από τις ισορροπίες που θα θελήσει να διατηρήσει στην κυβέρνηση και στην ΝΔ. Ο υπουργός Οικονομικών δεν αλλάζει, ομοίως ο υπουργός Παιδείας παραμένει στην θέση του. Επομένως μπορεί να δούμε κάποιες μικρές μετακινήσεις στο Ναυτιλίας ή σε υφυπουργεία. Σε ό, τι αφορά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκεί όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ έχει μπει ήδη μέσα και σχεδιάζει το πρόγραμμα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων,

Σημειώστε πάντως ότι ο Βενιζέλος θα μπει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος,  μόνο εάν θα μπει και ο Κουβέλης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων