Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ο Βούτσης συνεχίζει το έργο Κωνσταντοπούλου; Επανασύσταση Επιτροπής Γερμανικών Οφειλών!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση, Προέδρου της Βουλής, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στα πολιτικά πηγαδάκια. Με απόφασή του ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Η εν λόγω επιτροπή είχε σταματήσει τη λειτουργεία της μετά την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη θέση της Προέδρου.

Τώρα, εντός των ημερών κατατίθεται σχετική πρόταση από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία, αφού συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα εισαχθεί έως το τέλος του τρέχοντος μηνός στην Ολομέλεια της Βουλής.

HTML tutorial

Πάντως την ίδια ώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λαική Ενότητα, καταγγέλουν τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για την κατάργηση της άλλης επιτροπής της οποίας προέδρευε η κα Κωνσταντοπούλου, εκείνης για το Δημόσιο Χρέος.

Είναι πιθανόν να θέλει ο Νίκος Βούτσης να επανασυστήσει την επιτροπή με τρόπο ώστε να είναι υπό τον έλεγχό του τα πρόσωπα που θα την καταρτήσουν; Αυτό θα το μάθουμε μόνο μετά τη δημιουργία της. Πάντως είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε συσταθεί δύο φορές, προς το τέλος της ΙΕ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου και στις αρχές της ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, πλην όμως το έργο της έμεινε ανολοκλήρωτο λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων