Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ο Μπρους Γουίλις πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του στην Deepfake

Ο θρύλος των ταινιών δράσης Μπρους Γουίλις έγινε ο πρώτος ηθοποιός του Χόλιγουντ που πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του στην αμερικανική εταιρεία Deepcake για τη δημιουργία ενός «ψηφιακού κλώνου» του. Αυτό σημαίνει ότι ο ψηφιακός κλώνος του δημοφιλούς ηθοποιού θα μπορεί να εμφανίζεται σε ταινίες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γουίλις έχει αποσυρθεί από την υποκριτική μετά τη διάγνωση με αφασία.

Οι τεχνικοί της αμερικανικής εταιρείας δημιούργησαν μέσω της χρήσης μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, ένα «ψηφιακό δίδυμο» του ηθοποιού. Το 2021, ο «ψηφιακός κλώνος» του Γουίλις έκανε το ντεμπούτο του σε ένα διαφημιστικό σποτ του ρωσικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών MegaFon. Τώρα, ο ηθοποιός πούλησε επίσημα τα δικαιώματα της εικόνας του για μελλοντικές παραγωγές.

Πρόσφατα, ο 67χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με αφασία, μια γλωσσική διαταραχή που προκαλεί προβλήματα στην ανάγνωση, την ακρόαση και την ομιλία. Μαζί με την οικογένειά του ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την υποκριτική μετά από πάνω από τέσσερις δεκαετίες καριέρας. Ωστόσο, με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake, ο Γουίλις κατάφερε να συμμετάσχει σε ένα ρωσικό διαφημιστικό σποτ χωρίς να πατήσει ποτέ το πόδι του στο πλατό.

«Μου άρεσε η ακρίβεια με την οποία εμφανίστηκε ο χαρακτήρας μου. Είναι μια μίνι ταινία στο συνηθισμένο μου είδος κωμωδίας-δράσης. Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Με την έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας, ακόμη και όταν βρισκόμουν σε άλλη ήπειρο, ήμουν σε θέση να επικοινωνώ, να εργάζομαι και να συμμετέχω στα γυρίσματα. Είναι μια πολύ νέα και ενδιαφέρουσα εμπειρία και ευχαριστώ όλη την ομάδα μας», δήλωσε ο Γουίλις.

Οι παραγωγοί του Star Wars χρησιμοποιούν τεχνολογία «deepfake» για όλα τα μέλη του καστ ενώ διάσημοι ηθοποιοί όπως οι Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζιμ Κάρεϊ και Μισέλ Φάιφερ, επίσης φέρεται να έχουν τους δικούς τους «ψηφιακούς κλώνους».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων