Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ο Χάρης Καστανίδης θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ Καστανίδης μίλησε στο topontiki.gr για αυτή την απόφασή του, την οργανωτική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το αύριο της Σοσιαλδημοκρατίας και την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο κ. Καστανίδης ξεκαθαρίζει ότι διεκδικεί την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και αργότερα «θα θέσει το θέμα της επιστροφής στο όνομα και τα σύμβολα της παράταξης». «Θα ζητήσω την οργανωτική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στηριγμένη σε πρωτοβουλίες βάσης και σε ένα εντελώς νέο και καινοτόμο καταστατικό χάρτη του Κινήματος», προσθέτει.

Όσον αφορά το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας μετά και την νίκη του Σόλτς στη Γερμανία ο κ. Καστανίδης τονίζει: «Η Σοσιαλδημοκρατία είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ». «Οι πολιτικές στήριξης του κράτους-πρόνοιας, μείωσης των ανισοτήτων μεταξύ πλούτου και φτώχειας, εμβάθυνσης της Δημοκρατίας είναι πολιτικές σοσιαλδημοκρατικής έμπνευσης. Η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας δεν αργεί», συμπληρώνει ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

HTML tutorial

Ο Χάρης Καστανίδης θεωρεί πολύ πιθανές τις πρόωρες εκλογές και στην ερώτηση για το ενδεχόμενο προοδευτικής διακυβέρνησης απαντά: «κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτό, γιατί ελλείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης μεταξύ των συνομιλητών».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη εδώ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων