Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

O δημιουργός του Android κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο δημιουργός του Android και CEO της Essential, Andy Rubin, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση έπειτα από έρευνα. Σύμφωνα με το site, The Information, ο Rubin αποχώρησε από την Google, έπειτα από εσωτερική έρευνα του τμήματος ανθρωπίνων πόρων. Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε «απρεπή» σχέση με μια γυναίκα, που δούλευε ως υφισταμένη του.

Έπειτα από την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων, ο Andy Rubin πήρε άδεια για «προσωπικούς λόγους». Ο Mike Sitrick, εκπρόσωπος του Rubin, ανέφερε ότι «κάθε σχέση που είχε συνάψει ο κ. Rubin όσο εργαζόταν για την Google, ήταν συναινετική. Δεν ενεπλάκη σε καμία σχέση που δεν ήταν συναινετική ούτε όσο εργαζόταν για την Google, ούτε και έπειτα, αλλά δεν ενημερώθηκε και ποτέ από την Google για κάτι τέτοιο όσο εργαζόταν εκεί.

Η γυναίκα εργαζόταν στο τμήμα Android το 2013. O Rubin έφυγε από το τμήμα αυτό τον Μάρτιο του 2013 και πήγε στο τμήμα ρομποτικής της Google, προτού αποχωρήσει μόνιμα από την εταιρεία το 2014. Το The Information κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Rubin ήταν απρεπής και έδειξε στοιχεία λανθασμένης κρίσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων