Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

O Δήμος Αλίμου ζητά εθελοντές για να βοηθήσουν στον καθαρισμό της Α’ πλαζ

Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία που έχει αναλάβει την απορρύπανση των ακτών, απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες ενεργών πολιτών, εθελοντές και όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στον καθαρισμό της παραλίας, στο Α Αλίπεδο Αλίμου (Α πλαζ), από τα κατάλοιπα πετρελαιοειδών.

Ο καθαρισμός θα γίνει από τις 09:30 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., σε συντονισμό με την εταιρεία απορρύπανσης και με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστικού οργάνου που έχει συγκληθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας του έργου, οι κανόνες ασφαλείας για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Έχουν εξασφαλιστεί και θα διατεθούν στους εθελοντές μέσα ατομικής προστασίας. Θα υπάρξει ενημέρωση και καθοδήγηση για τον τρόπο συλλογής των υπολειμμάτων πετρελαίου από υπεύθυνο της εταιρείας. Οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και κλειστά παλιά παπούτσια, που να μην τους πειράζει να λερωθούν (καλύτερα όχι τζιν ή ρούχα που ζεσταίνουν) και μαζί τους να έχουν μία αλλαξιά ρούχα, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, σνακ, νερό και ταυτότητα.

Συνημμένα ακολουθεί η υπεύθυνη δήλωση εθελοντή, η οποία θα πρέπει να προσκομιστεί υπογεγραμμένη κατά την προσέλευση στη δράση και την παραλαβή του εξοπλισμού.

Άτομα με προβλήματα υγείας, ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες) και άτομα κάτω των 18 δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις δράσεις καθαρισμού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων