Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο διευθυντής της CIA υπερασπίζεται τις διανοητικές ικανότητες του Τραμπ

«Κρατάμε την Αμερική ασφαλή, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ είναι απολύτως ικανός να συνεργάζεται μαζί μας, αλλά και να ηγείται των προσπαθειών μας» τόνισε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο μιλώντας στην εκπομπή «Fox News Sunday» του τηλεοπτικού δικτύου Fox, υπερασπιζόμενος τις νοητικές ικανότητες του προέδρου.

i-gerousia-epikurwse-ton-diorismo-tou-maik-pompeo-sti-cia.w_l

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του βιβλίου με τίτλο «Φωτιά και Οργή», ότι ο Τραμπ δεν διαβάζει και δεν μπορεί να επεξεργαστεί ανάλογα τις πληροφορίες που του παρουσιάζονται, ο Πομπέο ανέφερε ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι». Ο πρόεδρος «διψάει» για τις πληροφορίες και τη δουλειά της CIA, διαβάζει το υλικό που του δίνουμε κι ακούει προσεκτικά την ημερήσια ενημέρωσή του, πρόσθεσε.

Στο παρελθόν ο Πομπέο είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ συμμετέχει στις ενημερώσεις διαβαθμισμένων πληροφοριών που του γίνονται, και προτιμά οι ενημερώσεις αυτές να γίνονται με μία μέθοδο που περιλαμβάνει οπτικά βοηθήματα και «λεπτομερή γραφικά».

Ο πρόεδρος Τραμπ το Σάββατο υπερασπίστηκε τις διανοητικές του ικανότητες μέσω ανάρτησής του στο Twitter, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα».

Όταν ο διευθυντής της CIA ρωτήθηκε τι θα ανέφερε στην ψυχολογική αξιολόγηση ενός παγκόσμιου ηγέτη που αυτοαποκαλείται «μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα», δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην ερώτηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων