Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

O εφευρέτης των mRNA εμβολίων δεν προτείνει τον εμβολιασμό σε νέους 18-22 ετών [vid]

Ο Ρόμπερτ Μαλόουν, εφευρέτης των εμβολίων mRNA, είχε ανεβάσει ένα podcast, το οποίο και κατέβασε η πλατφόρμα του YouTube, όπου εξέφραζε τις ανησυχίες του για τα mRNA εμβόλια.

Κατά τη διαρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Fox κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως «δεν είναι διαφανής σχετικά με τους κινδύνους».

Ο επιστήμονας, ο οποίος είναι ένας από τους αρχικούς εφευρέτες της τεχνολογίας mRNA που χρησιμοποιείται σήμερα από φαρμακευτικές στα εμβόλια κατά της Covid, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες» και δεν πιστεύει ότι πρέπει οι συγκριμένες ηλικιακές ομάδες να ωθούνται σε εμβολιασμό.

«Δε νομίζω ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Μαλόουν, αναφερόμενος σε άτομα ηλικίας 18 έως 22 ετών, προσθέτοντας πως «δυστυχώς δεν έχει γίνει επαρκής ανάλυση κινδύνου-οφέλους».

«Ανησυχώ επειδή ξέρω ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά δεν έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα. Και έτσι, είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν εμβόλια ή όχι, ειδικά επειδή αυτά είναι πειραματικά εμβόλια» συνέχισε ο Μαλόουν.

Ο εφευρέτης των mRNA εμβολίων μοιράστηκε τις ανησυχίες του την ίδια μέρα που μια συμβουλευτική ομάδα των CDC ανέφερε ότι υπάρχει «πιθανή σύνδεση» μεταξύ σπάνιων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, που έχουν εμβολιαστεί με τα Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ο Μαλόουν αναφέρει στη βιογραφία του ότι ανακάλυψε το πεδίο της θεραπείας mRNA το 1988: «Οι ανακαλύψεις του σε συστήματα mRNA θεωρούνται το κλειδί για τις τρέχουσες στρατηγικές εμβολίων COVID-19».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων