Αμφιλεγόμενος, με φανατικούς φίλους και εχθρούς –μετά τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό στο κοινό- ο γεννημένος το 1969 ΙταλοΚερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι είναι ο αδιαφιλονίκητος Master Chef, αλλά ταυτοχρόνως και επιχειρηματίας όλης της Ελλάδας.
Σάρωσε τα βραβεία στην 25η απονομή των Χρυσών Σκούφων έχοντας δύο δικά του εστιατόρια στην πρώτη και τρίτη θέση και ένα ακόμη εστιατόριο στο όποιο εργάζεται ως σεφ στην έκτη.
Στη τελετή που διοργανώνει πάντα το περιοδικό Αθηνόραμα και φέτος πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο Έκτορας Μποτρίνι απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το οικογενειακό του εστιατόριο, Etrusco, που διατηρεί στην Κέρκυρα. Επίσης, με βαθμολογία 16/20 κέρδισε έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και με 15,5/20 και έναν ακόμη ως σεφ του Fresco, του συγκροτήματος, στο Sani Resort στη Χαλκιδική.
Επίσης, για πρώτη φορά φέτος δόθηκε και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.
Σημειώνεται ότι «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω.
- Etrusco, Κέρκυρα: 17/20
- Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20
- Bortini’s, Αττική: 16/20
- Σπονδή, Αττική: 16/20
- Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
- Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
- Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
- Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
- Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20
- Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
- Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
- Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
- Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
- CTC, Αττική: 15/20
- GB Roof Garden, Αττική: 15/20
- Hytra, Αττική: 15/20
- Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
- Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
- Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
- Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
- Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
- Premiere, Αττική: 15/20
- Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
- Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20