Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία κλιμακώνεται

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά τη Μαδρίτη στην Ελλάδα συνεχίζονται τα νέα επεισόδια του γαλάζιου εμφυλίου, που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η ΝΔ ίσως να βρίσκεται και μπροστά σε μία ιστορική για το κόμμα διάσπαση.

Αρχής γενομένης από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος προχθές εξαπέλυσε πυρά κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές και για τη διακυβέρνηση Σαμαρά αλλά με την πλευρά Μεϊμαράκη να μην εμπλέκεται σε αντιπαράθεση, το παιχνίδι φαίνεται ότι περιπλέκεται και τελικά κερδισμένος α είναι εκείνος που α σφαχτεί λιγότερο.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει στις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε και από τη διπλή παρέμβασή του το Σάββατο στην Ολομέλεια, όπου αντιπαρατέθηκε σε σκληρούς τόνους με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, αλλά και τη δήλωσή του για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

HTML tutorial

Ωστόσο αναπάντητες δεν άφησε τις δηλώσεις του Τζιτζικώστα ο έτερος συνυποψήφιος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως στο κόστος της περιοδείας του 37χρονου Περιφερειάρχη, γράφοντας στο Τwitter ότι η δική του εκστρατεία κοστίζει συνολικά 30.000 ευρώ. Από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στον κ. Τζιτζικώστα και για τα όσα είπε για τη διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο ίδιος υπερασπίστηκε την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ο συνυποψήφιός του ασκούσε κριτική με διάφορες δικαιολογίες.

Αυτό που δεν έκανε ο Μεϊμαράκης το έκανε για εκείνον μάλλον η Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας οι συνεργάτες άφησαν τοξικές διαρροές που ανέφεραν ότι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, στις οποίες δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση για την υποψηφιότητά της, ενώ το ίδιο συνέβη όταν βρέθηκαν στο Συνέδριο του ΕΛΚ στην ισπανική πρωτεύουσα. Δεδομένης της εν συνεχεία στάσης του υποψηφίου, δήλωναν ότι «Η διγλωσσία και η υποκρισία, δεν έχουν καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό. Γκρεμίζοντας την ιστορία της ΝΔ δεν φέρνεις το νέο».

Είναι μάλλον έξυπνη η στάση των Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη να μην εμπλέκονται στο λεκτικό αλληλοφάφωμα των συνυποψηφίων τους. Ωστόσο δεδομένου ότι ο Ε. Μεϊμαράκης δέχεται πυρά από τον Α. Τζιτζικώστα, πιθανόν το σκόρ είναι κάπως καλύτερο για τον Κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έχουμε στη συνέχεια αντίστοιχα επεισόδια που α εμπλέκουν και εκείνον. Πάντως ο Α. Τζιτζικώστας αν συνεχίσει την σκληρή εσωκομματική επιθετική ρητορική ίσως χάσει μέρος του ρεύματος που ήδη έχει, δεδομένου ότι ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος ενοχλείται πολύ από τις εσωκομματικές μάχες περισσότερο από ότι αντίστοιχη στην αριστερά ή το ΠΑΣΟΚ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων