Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Ερντογάν στην αντεπίθεση-Η Γερμανία δεν μπορεί να μας τρομάξει με απειλές

Η Γερμανία δεν μπορεί να μας τρομάξει με απειλές, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση του «παγώματος» της παροχής όπλων από το Βερολίνο προς την Άγκυρα.

Το Βερολίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα την επανεξέταση των προγραμμάτων εξαγωγής όπλων στην Αγκυρα και την διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικών διαφημίσεων για την Τουρκία, πρώτες συνέπειες της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες για το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο «αναπροσανατολισμός των σχέσεων με την Τουρκία περιλαμβάνει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής εξαγωγών όπλων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αρμόδιος για το θέμα Φίλιπ Γιόρνιτς, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild για το πάγωμα των γερμανικών αποστολών όπλων στην Τουρκία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και κυρίως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και το μαζικό πογκρόμ που ακολούθησε, το Βερολίνο σταμάτησε τις εξαγωγές στην Τουρκία όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην καταστολή κατά των πολιτικών αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων