Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Ο Ερντογάν στα κατεχόμενα στην Κύπρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στα κατεχόμενα, με σκοπό να παραστεί στους εορτασμούς του ψευδοκράτους για την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Προτού αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε:

«Είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού. «Δεν πρόκεται να χάσουμε άλλα πενήντα χρόνια» ανέφερε και προσέθεσε ότι η λύση πλέον βρίσκεται στα δύο κράτη και την «κυρίαρχη ισότητα» των δύο πλευρών.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε όλες τις προτάσεις της Τουρκίας για δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσφωνεί την λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους, όπου κα ανέφερε ότι θα ανακοινώσει κάποια «καλά» νέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γιατί αν το πω εδώ, η ομιλία μου θα πάει χαμένη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων