Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Ο Ερντογάν θέλει δική του πλατφόρμα στην Κύπρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του για τα 60 χρόνια της τουρκική πετρελαιϊκή εταιρείαςανέφερε ότι όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας τότε οδηγεί τη Τουρκία να κάνει τις δικές της έρευνες για φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι “η Τουρκία πλέον δραστηριοποιείται όχι μόνο στα δικά της εδάφη αλλά και στο Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, την Κύπρο, τη Λιβύη” και πρόσθεσε ότι ειδικά για τις εξελίξεις “στο νότιο μέρος της Κύπρου πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι εξελίξεις από τις οποίες θα μείνουμε μακριά”.

“Όσο ο ελληνοκυπριακός τομέας δεν λαμβάνει υπόψη τις δικές μας προειδοποιήσεις κι εμείς θα συνεχίσουμε εκεί τις δικές μας εργασίες. Δόξα τω Θεώ κάνουμε τις έρευνές μας με το δικό μας πλοίο. Πολύ σύντομα θα κάνουμε και τη δική μας γεώτρηση. Εμείς από την αρχή λέγαμενα λυθεί αυτό το πρόβλημα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων“, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιτυχία στη διπλωματία ενέργειας που έχει επιτευχθεί στοΙράκ θα επιτευχθεί και στην Κύπρο.

“Το πλοίο Μπαρμπαρός έχει αγοραστεί από το εξωτερικό. Τώρα κατασκευάζουμε το δικό μας πλοίο στην Τούζλα. Μακάρι τον Ιανουάριο να αρχίσουμε εργασίες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα“, είπε ο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

“Γι αυτό μπορούμε δόξα τω Θεώ να κατασκευάσουμε τη δική μας πλατφόρμα στο δικό μας ναυπηγείο. Πού είμαστε και πού φτάσαμε, μπορούσαμε πριν 12 χρόνια, να τα συζητούμε αυτά; Η Τουρκία μετατρέπεται με ταχύτητα σε βάση ενέργειας στην περιοχή“.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων