Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Γεωργιάδης παραιτήθηκε, ο Μεϊμαράκης πρόθυμος, ο Τζιτζικώστας αρνείται

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί αν το κάνουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου… Εγώ δεν είμαι γαντζωμένος στις καρέκλες» πρόσθεσε, «αρκεί να με ακολουθήσουν και οι άλλοι» τόνισε.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα» σημείωσε.

«Οφείλω υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου να εξηγήσω ορισμένα ζητήματα. Το θέμα ήταν τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν την συγκεκριμένη εταιρεία. Βρίσκω υποκριτικό το να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου.

Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία είχε φέρει εις πέρας πολλές εργασίες όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό να μιλούν έτσι, άνθρωποι που διατελούσαν υπουργοί της τότε κυβέρνησης όταν δόθηκαν τέτοιες εργασίες…. Ο κ. Βορίδης ο οποίος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ήξερε την εταιρεία. Ο ίδιος μάλιστα είχε συνεργασία μαζί της στη δική του δικηγορική ενασχόληση… Και ο κ. Σαμαρά την ήξερε την εν λόγω εταιρεία. Και αυτός είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ…».

Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω twitter:
Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη.

Ο κύριος Τζιτζικώστας από την άλλη πλευρά, αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη και αποδίδει ευθύνες στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Ο Β. Μεϊμαράκης, που ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε» είπε, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίον επίσης κάλεσε να παραιτηθεί.

«Το φιάσκο που έγινε εχθές ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε νέο αρχηγό. Θα τους ενώσω όλους» συνέχισε.

«Χθες η Νέα Δημοκρατία θα γύριζε σελίδα, αυτή ήταν η εντολή του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα θα είχε νέο αρχηγό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε γιατί πολεμήθηκα τόσο πολύ. Την επόμενη μέρα θα ήμουν κάποιος που δε θα είχα να χρωστάω σε κανέναν».

«Το γκρίζο δεν ταιριάζει στην παράταξη. Είμαι εδώ για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης» σημείωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων