Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει τη νέα του ταινία στις Κάννες

Μπορεί ο Γούντι Άλεν έχει πατήσει τα 80 του έτη, αλλά δε σταματάει να σκηνοθετεί, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι η ψυχοθεραπεία του. «Άλλοι πλέκουν καλαθούνες, εγώ γυρίζω ταινίες», έχει πει, εξηγώντας ότι ο κινηματογράφος είναι γι’ αυτόν ένας αντιπερισπασμός από τη μίζερη πραγματικότητα.

Η φαντασία του Γούντι τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν έχει στερέψει. Επινοεί διαρκώς νέους χαρακτήρες, οι οποίοι πάντως επαναλαμβάνουν τα γνωστά του μοτίβα και καθρεφτίζουν τις μικρές αδυναμίες και μεγάλες φιλοσοφικές ανησυχίες του ιδίου.

Η νέα του ταινία, «Café Society», θα ανοίξει το 69ο Φεστιβάλ των Καννών στις 11 Μαΐου και ενώσει σε μία παραγωγή φρέσκα αστέρια του Χόλιγουντ με βετεράνους του κινηματογράφου. Η φρεσκάδα έρχεται από την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ και η βαρύτητα έρχεται από το όνομα της διεύθυνσης φωτογραφίας.

Η ταινία μιλάει για έναν εβραίο επίδοξο κινηματογραφιστή που πηγαινοέρχεται ανάμεσα στο Μπρονξ του 1935 και το Χόλιγουντ του 1940. Τη διαφορά κάνει το στοιχείο της αφήγησης, ενώ είναι πολύ πιθανό ο Γούντι να επιστρέψει στον ρόλο του αφηγητή.

Πέρα από την υπόθεση της ταινίας δεν έχει αποκαλυφθεί καμία λεπτομέρεια για τους νέους ήρωες του Γούντι. Είναι η δωδέκατη φορά, πάντως, που ο Άλεν ταξιδεύει στη νότια Γαλλία για να παρουσιάσει το έργο του και η τρίτη φορά που κάνει άνοιγμα στο φεστιβάλ των Καννών.

Ο Γούντι «χρωστάει στους Γάλλους» που στηρίζουν τις ταινίες του, σε αντίθεση με τους Βρετανούς που «του γυρνάνε την πλάτη, όταν βγάζει μία κακή ταινία». Με λίγα λόγια, δε θέλει να χρωστάει στους κριτές. Ασφαλώς, η νέα του ταινία που θα παρουσιαστεί στις Κάννες είναι εκτός συναγωνισμού για τον Χρυσό Φοίνικα.

πηγή: protagon.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων