Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι σκληρός με κάποιους δεξιούς στη ΝΔ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο περνούν οι μέρες εντείνει την επίθεσή του προς την κυβέρνηση αλλά και δεν κρύβει τις προθέσεις του για το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία και τις διαθέσεις του απέναντι σε δεξιά στοιχεία που δεν θα συμμερίζονταν την απόφασή του για στροφή στο κέντρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί το αξίωμά του», πως η ΝΔ δεν θα παρέχει συναίνεση α λα κάρτ και ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταρρεύσει από μόνη της».

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για άνοιγμα στο κέντρο και πως δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι υπό την ηγεσία του η ΝΔ θα συνεχίσει να «αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, θεωρεί τον κ. Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει όσες επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως υποστηρίζει, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του».

Εκτιμά ότι ακόμη και εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης.

(με πληροφορίες από Τα Νέα)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων