Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ο Καιρός: Επιμένει ο χιονιάς και την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα έντονες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Χαμηλές θερμοκρασίες και στα κεντρικά και βόρεια παγετός τοπικά ισχυρός.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία από μείον 13 έως 1 βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 ως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 8 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 ενώ στις βορειότερες περιοχές από μείον 1 έως 6 βαθμούς.

Για αναλυτική πρόγνωση επισκεφθείτε το meteo

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων