Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο καιρός για Δευτέρα 18-1-2016

Νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, χιονόνερο στα παραθαλάσσια ηπειρωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά τμήματα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Χαλκιδικής, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2015. Παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -5 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς), 1 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 4 βαθμούς), 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στο Βορειοανατολικό Αιγαίο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς) και από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις πρωινές ώρες στα ανατολικά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων