Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Ο Καιρός: Κρύο και χιόνια την Τρίτη!

Για την Τρίτη προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 7 με 9 μποφόρ και αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία πιθανόν και στα βόρεια προάστεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 ως 7 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλλάσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλλάσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 100 – 200 μέτρα στη Θεσσαλία και 400 – 600 μέτρα στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 8 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 έως 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 1 έως 05 και στα νότια από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αναλυτική πρόγνωση επισκεφθείτε το meteo

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων