Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Το Σαββάτο 7 Μαΐου 2016 ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος, όμως σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις που κυρίως στην ηπειρωτική χώρα και κατά τις θερμές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το βράδυ.

Στην νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με εξαίρεση την Κρήτη όπου το μεσημέρι κατά τόπους θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μεταβλητοί ασθενείς με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία στη βόρειο Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς, στη δυτική από 12 έως 23, στην κεντρική και νότια από 13 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 και στην Κρήτη από 10 έως 22.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 και κατά τόπους 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση προς το βράδυ όποτε δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ ενώ τοπικά θα είναι βόρειοι έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως πάνω από τις βόρειες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων