Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο Κασιδιάρης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή- Ιδρύει κόμμα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και ότι ιδρύει νέο κόμμα.

Ο υπόδικος Κασιδιάρης προστέθηκε στη λίστα των στελεχών της Χρυσής Αυγής που αποχωρούν από τη νεοναζιστική οργάνωση. Το ίδιο είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Λίγες ημέρες αργότερα, την αποχώρησή του από το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε ανακοινώσει και ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

«Δεν μετέχω πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, το κόμμα που με ανέδειξε, διότι η πρόταση που κατέθεσα για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση με στόχο την επιστροφή στη Βουλή δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις σε επίπεδο θεσμικό, αλλά δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε πλήρη και απόλυτη διαφωνία», αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης σε βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube.

Με το ίδιο βίντεο προανήγγειλε την ίδρυση κόμματος. «Δημιουργούμε ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για συμμετοχή ατόμων «εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας», με πρώτο στόχο «να υπάρχει στην επόμενη βουλή μία αληθινή εθνική αντιπολίτευση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων