Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Ο κόσμος γίνεται «πράσινος» γεγονός που «μεταμορφώνει» και τους εργαζόμενους

Υπάρχει νέα δυναμική στο πράσινο κίνημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε το 2019 να είναι η πρώτη ήπειρος ουδέτερου άνθρακα, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ακολούθησαν τις δεσμεύσεις τους για καθαρές μηδενικές εκπομπές. Και στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανέβασε πρόσφατα την κλιματική αλλαγή σε προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας.

Οι εταιρείες είναι επίσης πρωτοπόρες. Η LinkedIn και η μητρική μας εταιρεία, η Microsoft, έχουν δεσμευτεί να είναι αρνητικές ως προς τον άνθρακα έως το 2030. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, Larry Fink, κάλεσε τις εταιρείες να ορίσουν σχέδια για να είναι συμβατά με καθαρούς στόχους έως το 2050.

Αυτά θα απαιτήσουν μετασχηματισμό σε κάθε κλάδο της οικονομίας και θα δημιουργήσουν ένα σημαντικό «πράσινο» της αγοράς εργασίας με δύο τρόπους:

Αναμένουμε μια αλλαγή στις δεξιότητες που απαιτούνται σε ένα ευρύ φάσμα υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

HTML tutorial

Για παράδειγμα:

Οι σχεδιαστές προϊόντων θα αναμένεται όλο και περισσότερο να κατανοούν τις αποχρώσεις του βιώσιμου σχεδιασμού προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού συσκευασίας χαμηλού προφίλ και του σχεδιασμού προϊόντων που προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση κατά την έναρξη.

Οι επενδυτές αναλυτές θα πρέπει να κατανοήσουν πώς να εκτιμήσουν την έκθεση μιας επιχείρησης στον κίνδυνο του κλίματος και να κάνουν επενδυτικές συστάσεις που αντιστοιχούν σε αυτόν τον κίνδυνο.

Οι μηχανικοί δεδομένων θα επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη μείωση του ενεργειακού φορτίου της υπολογιστικής τους υποδομής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καμία από αυτές τις πράσινες αλλαγές δεν είναι στη βιομηχανία ενέργειας. Αν και πολλές θέσεις εργασίας θα είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πολλές θέσεις εργασίας σε άλλες βιομηχανίες θα απαιτούν πράσινες δεξιότητες. Η ομάδα Economic Graph εντόπισε περισσότερα από 440 επαγγέλματα με τουλάχιστον δύο πράσινες δεξιότητες στο προφίλ δεξιοτήτων τους. Αν και η ανάπτυξη των πράσινων ταλέντων αυξάνεται ταχύτερα στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης, οι πράσινες θέσεις εργασίας και τα πράσινα ταλέντα έχουν υψηλότερα μερίδια στην υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, τις μεταφορές, τις κατασκευές και την κατασκευή από ό, τι στην ενέργεια και την εξόρυξη.

Αναμένουμε να δούμε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία λόγω των νέων κλιματικών πολιτικών και δεσμεύσεων. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) εκτιμά ότι 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως μπορούν να δημιουργηθούν μόνο από την πράσινη οικονομία έως το 2030.

Η μετάβαση στην πρόσληψη για την πράσινη οικονομία είναι ήδη σε εξέλιξη παγκοσμίως. Από το 2017, έχουμε δει τη ζήτηση για ταλέντο με πράσινες δεξιότητες να αυξάνεται σταθερά καθώς οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες εντείνουν τις δεσμεύσεις και τις ενέργειές τους για την επίτευξη των στόχων τους για το κλίμα και τη βιωσιμότητα.

Πρόσφατα συνεργαστήκαμε με τη ΔΟΕ και τη Σύμπραξη για Δράση για την Πράσινη Οικονομία, μια πολυ-αντιπροσωπευτική συνεργασία του ΟΗΕ που επικεντρώθηκε στη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, για να μελετήσει το πρασίνισμα της αγοράς εργασίας και να επιδείξει τις γνώσεις στους ηγέτες που τους χρειάζονται περισσότερο. Θα χρησιμοποιούμε επίσης τη νέα ταξινομία μας με περισσότερες από 800 πράσινες δεξιότητες για να δούμε πώς οι θέσεις εργασίας γίνονται πιο πράσινες σε πραγματικό χρόνο σε πολλές βιομηχανίες, ακόμη και πριν ληφθούν από κυβερνητικές στατιστικές.

  • Το άρθρο δημοσιεύτηκε από την Διευθύντρια Οικονομικών της εταιρείας Linkedin, Karin Kimbrough

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων