Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ο κούριερ… της ανθρωπιάς της “Κίτρινης Αποστολής” μιλά στο RP

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης

12003368_902611656475907_4199158203070954611_nΕλλάδα 2015. Δυο μήνες πριν αποχαιρετίσουμε το φετινό έτος, η κρίση, η πείνα, η οικονομική και ψυχολογική φθορά–εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη συνεχίζει -δυστυχώς- να υπάρχει. Η ανεργία βρίσκεται μια ανάσα πριν σκαρφαλώσει στο 30%. Κάθε πολίτης ανεξαρτήτου εθνικότητας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά βάρη που τον μαστίζουν (Φόροι, ΕΝΦΙΑ, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις) από τα μνημόνια . Τα συσσίτια στους Δήμους της Αθήνας και όχι μόνο, γεμίζουν από πολίτες της «διπλανής» πόρτας που είδαν μέσα σε μια νύχτα να αλλάζει δραματικά η ζωή τους.
Σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, υπάρχουν άνθρωποι που χάρη στην μεγαλοψυχία τους ,την αγάπη και την στήριξη τους για τον συμπολίτη τους παρόλο τις αντίξοες οικονομικές που βιώνει ο καθένας, καταφέρνουν να δώσουν ελπίδα, κουράγιο, ένα χαμόγελο στα χείλη.

Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Αποστολάκης. Ο κούριερ… της ανθρωπιάς όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι, ο οποίος έχει καταφέρει να βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες στην Κρήτη, χάρη στην ομάδα αλληλεγγύης «Κίτρινη Αποστολή»

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κυρίως στο Facebook, αριθμεί μέχρι στιγμής 6.436 μέλη και μέρα με την μέρα αυξάνονται διαρκώς.

«Ανθρώπινες ιστορίες»

Όποιος  είναι μέλος ή θέλει να γίνει, μπορεί να «συναντήσει» διάφορες δημοσιεύσεις στον τοίχο της σελίδας. Μερικές από τις δεκάδες που δημοσιεύονται καθημερινά είναι από άτομα κάθε ηλικίας που αναζητούν  δουλειά, ένα σπίτι  να μείνουν ή που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Το RP επικοινώνησε με τον κ. Αποστολάκη και μας δήλωσε σχετικά: “Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν πέντε χρόνια. Το καλοκαίρι του 2010 όταν και δόθηκε το όνομα, αλλά ουσιαστικά οι δράσεις μας στην Κρήτη  ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2012.

‘’Το περιστατικό που τον συγκλόνισε’’

‘’Υπήρξε ανακοίνωση στη σελίδα της ομάδας μας όπου έλεγε ότι μια ηλικιωμένη επιβιώνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εν μέσω χειμώνα χωρίς θέρμανση. Κοιμόταν στον καναπέ. Το ψυγείο της ήταν άδειο. Άμεσα υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και σε μερικές μέρες υπήρχε ένα… άλλο σπίτι. Μάλιστα, μετά από μερικές μέρες έγινε και ρεπορτάζ σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης’’.

Ο κ. Αποστολάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από ένα χρόνο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, επισημαίνοντας τα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα επιβίωσης στο νησί. Πως βλέπει όμως  την κατάσταση μετά από ένα χρόνο;  Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας επισημαίνει: ‘’Νομίζω πολύ απλά για να το καταλάβει ο καθένας μας την στιγμή που σε ένα σπίτι δεν υπάρχει εισόδημα, τα προνοιακά επιδόματα έχουν μειωθεί κατακόρυφα και όποιοι δουλεύουν πληρώνονται  σαφώς με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Σαφώς η κατάσταση χειροτερεύει’’.

Αν θέλει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει την Κίτρινη Αποστολή και όπως μας είπε ο κ. Αποστολάκης μπορεί να βρει τη σελίδα της στο facebook και από εκεί υπάρχουν μέλη που μπορούν να τον καθοδηγήσουν. “Φυσικά χωρίς χρήματα καθώς είναι αρχή της ομάδας μας’’. συμπλήρωσε ο ιδρυτής της ομάδας προσφοράς.11188353_10203716214778820_5733164769826043641_n

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων