Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Ο Κουβέλης κρατάει… αποστάσεις

Η τρόικα πάει κι έρχεται όμως ο Φώτης Κουβέλης αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της. Μέχρι και ο «φουλ» αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πολ Τόμσεν (δύο φορές παρακαλώ στις ΗΠΑ) και υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στο ΔΝΤ.

Όμως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Η οποία κινείται στην λογική δεν αποδέχομαι συνάντηση με την τρόικα παρότι μού έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψιν  κι επομένως έχω το «άλλοθι» ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκα με τους τροϊκανούς.

Ο κ. Κουβέλης έχει πεισμώσει τώρα με το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Και έχει συμβουλεύσει τον εκλεκτό του στο υπουργείο Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη να μην υποχωρήσει απέναντι στις αξιώσεις τις τρόικας για άμεσες απολύσεις. Ο υπουργός προς το παρόν τον ακούει, όμως η τρόικα έχει αξιώσει τις επόμενες ημέρες να της παραδοθεί από το υπουργείο κατάλογος με ακριβή στοιχεία για το πόσες αποχωρήσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα από το δημόσιο.

Δύσκολα τα πράγματα για τον υπουργό και για την ΔΗΜΑΡ. Διότι σε περίπτωση απολύσεων επί της ουσίας θα χρεωθεί ένας δικός της υπουργός τις σχετικές αποφάσεις.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης έχει ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να διατηρήσει πάση θυσία τον κ. Μανιτάκη στο υπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός όμως έχει άλλα σχέδια…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων