Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ο Λαφαζάνης επιβεβαιώνει τη ρήξη και ρίχνει την ευθύνη στον Τσίπρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Με τη χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιβεβαίωσε και ρητά το ρήγμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρήξη αφορά την ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης με την κοινωνία και κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

«Σε τροχιά ρήξης βρίσκεται, δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν μπει στον δρόμο ενός τρίτου μνημονίου. Είναι μια τροχιά ρήξης με τις ταυτοτικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγα ρήξης με τον μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων που στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τη χώρα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σπεύδοντας να καταγγείλει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος τον Σεπτέμβριο ως «εκβιαστικό και ανούσιο».
Ο ίδιος πλέον εβρισκόμενος σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο λύνει τη σιωπή του σε σχέση με την κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση και σημειώνει ότι την περίοδο διακυβέρνησής της την χαρακτήρισαν «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».
Ως «βαρύ ιστορικό ατόπημα» χαρακτηρίζει την απόφαση ψήφισης του μνημονίου ο πρώην υπουργός. Δεν παραλείπει φυσικά να σημειώσει την καθαρή πλέον γραμμή της αριστερής Πλατφόρμας ότι «μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα».
Μάλιστα απέναντι στο δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση» ο ίδιος απαντά ότι το θεωρεί «επίπλαστο». Αυτό που ίσως ο κ. Λαφαζάνης δεν μπορεί να πει είναι ότι με ευκολία θα μπορούσε να απαντήσει σε ένα τέτοιο δίλημμα «ρίχνουμε την κυβέρνηση», όπως άλλωστε έκαναν και με την κυβέρνηση Σαμαρά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων