Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

O Λαφαζάνης προειδοποιεί για ταφόπλακα στη δημόσια ενέργεια

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Για συνειδητή πράξη καταδολίευσης των συμφερόντων της χώρας, καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία που έγινε με τους εταίρους για τον ΑΔΜΗΕ.
«Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια το ξεπούλημα του, μέσω της φωτογραφικής εισόδου σε αυτόν μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ως στρατηγικού επενδυτή, βάζει ταφόπετρα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα και συνιστά συνειδητή πράξη καταδολίευσης των συμφερόντων της χώρας, της ελληνικής οικονομίας και των καταναλωτών», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Ο ΑΔΜΗΕ είναι μονοπώλιο ανεκτίμητης αξίας και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, σίγουρης και υψηλής κερδοφορίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ, την ύπαρξή και το μέλλον της. Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση και στη διάλυση, αν όχι στον αργό θάνατο».

Αναφερόμενος δε στον περιορισμό του μεριδίου αγοράς ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο, σύμφωνα με Τα Νέα, για καταστρεπτική ρύθμιση που «θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε κάτι πολύ χειρότερο από τη διάσπαση της σε μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, θα οδηγήσει τη ΔΕΗ στο τέλος της, το ξεπούλημα των ιματίων της, σε μαζικές απολύσεις και δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις».
Είναι γεγονός ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως υπουργός ΥΠΑΠΕΝ δούλεψε πολύ με τη ΔΕΗ και τη συγκρότηση του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο που σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει γίνει καμία κριτική από τα κόμματα στα δεξιά της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων