Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ο Λοβέρδος αναρωτιέται…

«Επιτομή και προπομπός της ύφεσης ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός», ανέφερε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως ειδικότερα παρατήρησε, στις προγραμματικές δηλώσεις «δεν ακούστηκε ούτε μια λέξη για την ανάπτυξη και πως αυτή θα επιτευχθεί», αντιθέτως, «μόνο επιφυλάξεις και δυσπιστία για τις επενδύσεις διατύπωσε ο πρωθυπουργός».

Σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε. «Εδώ και δύο τρεις ημέρες ακούμε περί ποσοστών των σωστών μέτρων που έχουν ληφθεί και των λάθος μέτρων. Εγώ όμως θα αναφερθώ μόνο στα ποσοστά που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών και στο ότι το 70% των μνημονιακών υποχρεώσεων θα μπουν στο πρόγραμμα γέφυρα και για το 30% θα υπάρξει άρνηση. Αναρωτιέμαι, είχαμε κατά 70% δίκιο και κατά 30% άδικο; Ήμασταν πατριώτες κατά 70% και δοσίλογοι κατά 30%; Η εξεταστική επιτροπή θα αφορά και το πρόγραμμα γέφυρα; Και γιατί δεν ψηφίσατε καμία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που ήταν μέσα στο 70;»

Όπως ανέφερε στο σημείο αυτό ο κ. Λοβέρδος οι απαντήσεις θα δοθούν στις αμέσως προσεχείς ημέρες, «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή να μας οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός ή στην επιστροφή στη δραχμή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων