Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Λουίς Χάμιλτον στα «Paradise Papers»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian» ο τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 απέκτησε ένα πολυτελές τζετ αξίας 27 εκατ. δολαρίων και απέφυγε φόρο ύψους σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.

Ο Βρετανός πιλότος έχει αγοράσει το «Bombardier Challenger 605», και το εκμίσθωσε στην Aplleby, μια εταιρία στη Νήσο του Μαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάμιλτον αγόρασε το αεροπλάνο στον Καναδά και η πρώτη του πτήση ήταν στο νησί που βρίσκεται στην Ιρλανδική θάλασσα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ο Βρετανός πιλότος έχει πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, πάντως έλαβε επιστροφή φόρου αξίας 5.2 εκ. δολαρίων, με βάση τα έγγραφα που εξέτασε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), το BBC και ο Guardian και περισσότερα από 90 ακόμα συνεργαζόμενα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Χάμιλτον, πάντως, δήλωσε ότι είχε δώσει εντολή σε έναν ανώτερο δικηγόρο να ελέγξει τις ρυθμίσεις του και του είπαν ότι όλα ήταν νόμιμα. Είπε ότι η πρακτική του ήταν να βασίζεται σε επαγγελματικές συμβουλές και δεν ασχολήθηκε με την καθημερινή διαχείριση της επιχείρησής του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων