Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Μασάντο είναι το σαμάρι…

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει την «επένδυση Μασάντο», αλλά η περίπτωση του Πορτογάλου έχει εξελιχθεί σε πηγή εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα στην ομάδα και στους οπαδούς της.

Έχει επιστρατευτεί κάθε αληθινή ή αληθοφανής εξήγηση για να στηριχθεί ο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, όπως και διάφορα επικοινωνιακά τρικ.

Υποστηρίχθηκε πρόσφατα ότι ο Ολυμπιακός απέρριψε πλουσιοπάροχη πρόταση από την Λοκομοτίβ Μόσχας, την οποία αρνήθηκε. Στην πραγματικότητα, η πρόταση των Ρώσων δεν ήταν και τόσο… εξωπραγματική, διότι διαφορετικά η μεταγραφή θα γινόταν. Τα περί 5 εκ. ευρώ που ακούστηκαν δεν ισχύουν.

Έγινε σύγκριση με την περίπτωση του Αμπντούν, ο οποίος επίσης είχε αμφισβητηθεί στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό αλλά πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

Προβάλλεται πλέον δημόσια, με τοποθετήσεις στελεχών της ομάδας, ότι «όποιος αποδοκιμάζει τον Μασάντο βάλλει εναντίον του ίδιου του συλλόγου».

Τίποτε απ΄όλα αυτά δεν έχει φέρει αποτέλεσμα κι ο Πορτογάλος – φταίει, δε φταίει – γίνεται μονίμως το «κόκκινο πανί» για την κόκκινη εξέδρα. Κυρίως όποτε ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά, ο πρώτος που τα ακούει είναι ο Μασάντο.

Η αλήθεια είναι απλή: Στο πρόσωπο του Μασάντο, όσοι οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκιμάζουν, ουσιαστικά εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μεταγραφική πολιτική της διοίκησης και για το ότι η ομάδα δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Διότι όταν βλέπουν ότι ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης της ομάδας δεν κάνει τη διαφορά, ξεσπούν σ΄αυτόν.

Κι είναι πράγματι άδικο για τον ίδιο τον παίκτη, καθώς ο Μασάντο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως αδιάφορος. Είναι μέσα στους καλύτερους, βάσει αριθμών, παίκτης του πρωταθλήματος κι αυτός που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον συμπάικτη του στους αγώνες της Ευρώπης.

Για το ότι δεν είναι ο αντι-Ιμπαγάσα, όπως κακώς προβλήθηκε όταν αποκτήθηκε, δεν φταίει ο Μασάντο.

Η ψυχολογική πίεση που έχει δεχτεί, με τη σε βάρος του «γιούχα», τον οδηγεί σε λάθος συμπεριφορές μέσα στο γήπεδο. Με κυριότερη, την επιμονή του να παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες, με τις οποίες αντί να διορθώνει την κατάσταση επιτείνει τη δυσφορία.

Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μπορεί να λυθεί μόνο εάν αποκατασταθεί η μεταγραφική τάξη κι ο Μασάντο πάρει το ρόλο που πρέπει να έχει στον Ολυμπιακό: να είναι ένας σημαντικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδας, αλλά όχι ο ηγέτης της. Διότι τέτοιος δεν θα γίνει ποτέ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων