Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης βάζει προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της ΝΔ και απορρίπτει σενάρια εκλογών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς,

“Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός” τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

«Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά βιάζομαι πάρα πολύ να κάνω ένα συνέδριο το οποίο θα αλλάξει τις δομές της ΝΔ και θα την κάνει ένα σύγχρονο κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη σε μία οικουμενική κυβέρνηση». Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων υποστήριξε πως «δεν έχουν κομματικό χρώμα» προσθέτοντας μάλιστα ότι ενθάρρυνε συναδέλφους βουλευτές να μην συμμετάσχουν σε αυτές». Ερωτηθείς για το εάν τίθεται κατά την άποψή του ζήτημα παραλογισμού ή εμμονών από την πλευρά του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε κατηγορηματικός. «Πράγματι το ΔΝΤ έχει πάρα πολλές εμμονές.

Οι απολύσεις, ο ποσοτικός στόχος των απολύσεων ήταν μια εμμονή του ΔΝΤ». Κληθείς να απαντήσει εάν χρειάζονται απολύσεις στο δημόσιο τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της συνέχισης της προσπάθειας που ο ίδιος είχε ξεκινήσει «για την τελική εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων για πλαστά δικαιολογητικά».

με πληροφορίες από ΣΚΑΙ και kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων