Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ο Μητσοτάκης πλησιάζει τη ΔΗΜΑΡ

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι θα φέρει εξελίξεις και στο χώρο της κεντροαριστεράς. Στη φάση που στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μιλούν για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και ενώ πρακτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς σήμερα καταλαμβάνει ο “ρεαλιστικότερος” ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και για αυτό όπως τόνισε ενθαρρύνει τον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως αναλαμβάνει την ηγεσία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει την ελληνική κοινωνία σε θέματα όπως το ασφαλιστικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος και στο προσφυγικό εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις και για τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν.

HTML tutorial

Όπως είπε, η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθεί η εθνική διάσταση στο ζήτημα και να μην επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ήδη έχει ζητήσει και θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν θα πρέπει να δώσει λαβή σε κακόβουλους για τις δεσμεύσεις που έχει πάρει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα τονίζοντας πως απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα το προσφυγικό το οποίο η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

«Απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ασφαλιστικό ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και συγκεκριμένες προτάσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων