Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης δεν θα εμβολιαστεί στις 28/12

Διαψεύδεται η ημερομηνία εμβολιασμού του πρωθυπουργού;

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στη στήλη της «Ο Μικροπολιτικός», τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία εμβολιασμού του κ. Μητσοπτάκη.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

«Για τα θεσμικά πρόσωπα δεν έχει κλειδώσει ακόμη και το ποιοι, πότε και πώς θα εμβολιαστούν πρώτοι. Λέω “ποιοι” γιατί η πρόθεση είναι να εμβολιαστούν τμηματικά όλοι οι θεσμικοί παράγοντες (όχι μόνο πολιτική, αλλά και δικαστική και στρατιωτική ηγεσία κ.λπ.) ώστε να είναι καθολικό το μήνυμα στήριξης, αλλά ο αριθμός των δόσεων στην πρώτη παρτίδα που θα παραληφθεί δεν είναι, ως γνωστόν, ανεξάντλητος και πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση. Λέω επίσης “πότε” γιατί δεν έχουν κλειδώσει μέρες. Και λέω “πώς” διότι είναι ένα θέμα το αν τα θεσμικά πρόσωπα θα εμβολιαστούν μόνα ή μαζί…

» Τι εννοώ; Ο Μητσοτάκης, παρότι έχει εξαρχής δηλώσει ότι θέλει να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα, έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι δεν θέλει να είναι μόνος σε αυτό. Προτεραιότητα παραμένει, άλλωστε, να σταλεί το ισχυρότερο δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού προς όλους τους πολίτες, γι’ αυτό κι έχει, από καιρό, απευθύνει δημοσίως πρόσκληση και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στους πολιτικούς αρχηγούς να σηκώσουν μαζί αυτό το συμβολικό βάρος. Η Πρόεδρος είναι δεδομένο ότι είναι σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο θα βρεθούν μάλιστα σήμερα στις 11 π.μ. στο Προεδρικό, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεών τους, και αναμένεται να την ενημερώσει σχετικά. The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

» Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται αυτές τις ημέρες να υπάρξει πρωτοβουλία συνεννόησης για τον εμβολιασμό με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην βεβαίως του Κυριάκου Βελόπουλου, που έχει δημοσίως δηλώσει αντίθεση. Το πότε θα γίνουν αυτές οι επαφές και το περιεχόμενό τους θα εξαρτηθούν από τον τελικό σχεδιασμό, είναι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ημερών».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων