Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Ο Μητσοτάκης στην γκρεμισμένη Βρίσα: Ζήτησε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρόνια, για όσους έχασαν τα σπίτια τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού περπάτησε σε ό,τι θυμίζει δρόμο έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη καταστροφή του χωριού».

Στις δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ανοικοδόμηση του οικισμού.

Παράλληλα τόνισε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ζητώντας να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη όλες τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνοντας το πρωί στο νησί που επλήγη από τον σεισμό, είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης ταξίδευε για τη Λέσβο.

Καραμανλής, Αθανασίου στη Λέσβο

Εν τω μεταξύ, ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και κλιμάκιο του Κόμματος, μετέβησαν στη Λέσβο για να ενημερωθούν για τις ζημιές που προκάλεσε ο χθεσινός καταστροφικός σεισμός.

Για την επίσκεψη αυτή, ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είμαστε από το πρωί στη Λέσβο, προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της καταστροφής και να βρεθούμε κοντά στους κατοίκους που επλήγησαν από τον σεισμό.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να εξάρει το έργο και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, αλλά και των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, που, από την πρώτη στιγμή, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.

Παράλληλα, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην καταγραφή των ζημιών και να ακολουθήσει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στους πολίτες της Λέσβου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων