Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε πως ο Τραμπ δεν γνώριζε τη διαφορά μεταξύ HIV και HPV

«Ο πρόεδρος Τραμπ μου ζήτησε να του εξηγήσω τη διαφορά ανάμεσα σε HIV και HPV», ομολογεί ο Μπιλ Γκέιτς σε βίντεο που μεταδόθηκε την Πέμπτη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει συναντήσει δύο φορές τον Αμερικανό πρόεδρο: κατά τη μεταβατική περίοδο και τον Μάρτιο του 2017, όπου του εξέθεσε το έργο του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation ενάντια στη μάχη με το AIDS.

Ο Γκέιτς αποκάλυψε ότι ο Τραμπ τον ρώτησε, μάλιστα, δύο φορές ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον ιό HIV που προκαλεί το  AIDS και το HPV που αποτελεί σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση η οποία μπορεί να προκαλέσει έως και καρκίνο (γνωστός ως «κονδυλώματα»).

Το ίδρυμα των Γκέιτς έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά του AIDS σε όλον τον κόσμο.

Με «συμπάθεια» βλέπει ο Τραμπ το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ο Αμερικανός πρόεδρος τον ρώτησε, επίσης, εάν πιστεύει ότι τα εμβόλια έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και ότι σκέφτεται να συστήσει επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το ζήτημα. «Του είπα, όχι, μην το κάνετε αυτό, θα ήταν πολύ κακό», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θυμάται, επίσης, μια φορά που συνάντησε τον Τραμπ σε ένα σόου με άλογα μαζί με την κόρη του. Ο Τραμπ έφυγε με το αυτοκίνητο από το σόου για να επιστρέψει με ελικόπτερο προκειμένου να κάνει «εντυπωσιακή είσοδο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων