Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ο Ν. Νικολόπουλος υιοθετεί πρόταση του RP σε ερώτησή του στη Βουλή

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την Παρασκευή στην Βουλή, τον Υπουργό Εξωτερικών να τοποθετηθεί στην πρόταση που πριν λίγες μέρες κέντρισε αρκετούς και φούντωσε τον δημόσιο διάλογο «περί της ανάγνωσης του Ιερού Ευαγγελίου και άλλων ψαλμών στην Αγιά Σοφιά», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στη Βουλή.

Ας σημειωθεί πως με αφορμή την πρόκληση που ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών της διεθνούς κοινής γνώμης μετά την βεβήλωση από τους Τούρκους Μουσουλμάνους του ιερού κέντρου της Ορθόδοξης λατρείας, στο rizopoulos.post αναρτήθηκε δημοσίευμα σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, αφού ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε “πως δεν είναι και τίποτα τραγικό να διαβάζεται το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά”.

Στο άρθρο του Σπύρου Ριζόπουλου αναφέρει χαρακτηριοστικά: “Πρόκειται για καθαρή πολιτική βλακεία. Εκφράζει αυτή την απάθεια για τα εθνικά ζητήματα που χαρακτηρίζει τη «σαλονάτη αριστερά», η οποία ανέκαθεν εξέφραζε μια απέχθεια για κάθε τι που σχετιζόταν με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία.

Αντί, λοιπόν, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Νίκος Κοτζιάς να παριστάνει τον «αμέριμνο», καλό θα ήταν η ελληνική θέση πλέον να μην σταματάει στο ό,τι η Αγιά Σοφιά είναι ένα παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί πως είναι ένα μνημείο που μπορεί να βοηθήσει στον διάλογο και τη συνύπαρξη των θρησκειών, τώρα που η παγκόσμια κοινότητα το έχει ανάγκη.

HTML tutorial

Αφού έγινε ισλαμική τελετή και διαβάστηκε το κοράνι, τώρα πρέπει να γίνει και ορθόδοξη λειτουργία και να διαβαστεί το ευαγγέλιο. Αυτό σημαίνει διάλογος και συνύπαρξη”.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σήμερα σχετικά με το ζήτημα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ομογένειας, τόνισε: “Βρισκόμαστε σε μία τραγική κατάσταση που δεν επιτρέπει την παθητική στάση της Ελλάδος. Η ανακοίνωση -αντίδραση- του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη προκαλεί άσχημα αισθήματα. Δυστυχώς, δεν είπε κάτι καινούριο… όμως, ήταν μια ακόμη δήλωση φοβική που εντάσσεται στην πολιτική «δεν διεκδικούμε τίποτα.

Δεν με εκπλήσσει, λοιπόν, η διαχείριση του θέματος… Ακολούθησε και αυτός την πεπατημένη. Επιτέλους, πρέπει μετά τις τελευταίες προκλήσεις, ακόμα και των Σκοπιανών αλλά και των Αλβανών, η πολιτική ηγεσία να χωνέψει ότι: «Αυτός που δεν διεκδικεί… Διεκδικείται» και να αλλάξει δόγμα. Δεν χαρίζουμε, δεν ξεχνάμε!!”

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης είναι το εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Αρ.Πρωτ. 996/14-06-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Να διαβαστεί και το ευαγγέλιο στην Αγιά Σοφιά του Αγ. Πνεύματος»

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη πως : «Δεν είναι και τίποτα τραγικό να διαβάζεται το κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά» εκφράζει αυτή την απάθεια για τα εθνικά και την απέχθεια για κάθε τι που σχετιζόταν με το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία.

Βεβαίως, μετά το σάλο, που ξέσπασε από αυτή την ανεκδιήγητη δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και άρχισε τα διαβήματα και τις ανακοινώσεις, όπου το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτά απάντησε με ανακοίνωση που θέτει «ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

Επειδή όσο θα ακολουθούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αυτή την φοβική και συμπλεγματική πολιτική έναντι της Τουρκίας, πάντα τέτοια αποτελέσματα θα έχει.

Επειδή, θα ήταν πολύ πιο έξυπνο και αποτελεσματικό, αντί κάθε φορά να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, να βγούμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Επειδή η ελληνική θέση πλέον δεν πρέπει να σταματάει στο ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα παγκόσμιο Θρησκευτικό μνημείο, αφού έχει αποδειχθεί ότι το «αυτί του Ερτογάν δεν ιδρώνει».

Επειδή, πρέπει να ασκηθεί μία πιο «παραγωγική» πολιτική στην οποία θα μπουν ρεαλιστικές διεκδικήσεις, όπως ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο που μπορεί να βοηθήσει στον διάλογο και τη συνύπαρξη των θρησκειών, τώρα που η παγκόσμια κοινότητα το έχει ανάγκη και ως εκ τούτου ο καλύτερος τρόπος για να γίνει συμβολικά αυτό και να έχει πραγματικά παγκόσμια απήχηση είναι ένας: «Αφού έγινε Ισλαμική τελετή και διαβάστηκε το κοράνι, τώρα πρέπει να γίνει και Ορθόδοξη λειτουργία και να διαβαστεί το Ευαγγέλιο».

Αυτό θα σημαίνει διάλογος και συνύπαρξη.

Και θα ήταν πολύ σοφό εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να το αναδείξει, να το διεκδικήσει και να το πετύχει, του Αγίου Πνεύματος..

Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από τον κ. Σπ. Ριζόπουλο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος την «αγκάλιασε» και την μεταφέρει στη Κυβέρνηση καλώντας τον Υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει:

Υπάρχει η διάθεση να την προβάλετε, να την διεκδικήσετε και να καταφέρετε επιτέλους μετά από τόσες δεκαετίες να ακουστούν τα ιερά αναγνώσματα της πατρώας αμώμητης Ορθόδοξης Πίστης;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων