Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζει “Του ΣΥΡΙΖΑ τα Εννιάμηνα”

Ο αρχιτέκτονας Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσίασε χτες, 11 Ιουλίου, στο POLIS ART CAFE το πρώτο του ατομικό βιβλίο, το πολιτικό κόμικ “Του ΣΥΡΙΖΑ τα Εννιάμηνα”.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κόμικ με έμφαση στην εικόνα και με το λόγο να λειτουργεί συμπληρωματικά. Οι πρώτες ενότητες θίγουν με ανάλαφρο και ξεκαρδιστικό τρόπο τα σοβαρά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ στις τελευταίες δέκα σελίδες ο Νίκος Μιχαλόπουλος επιχειρεί μια μαρξιστική ανάλυση με την εικόνα να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.

Στην εικονογράφηση του βιβλίου συνέβαλε η σχεδιάστρια και διακοσμήτρια Φανή Βρακοπούλου.

Το βιβλίο προλόγισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Γιώργος Μαδεμοχωρίτης και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο αναγνώστης κρατά στα χέρια του το “κόκκινο βιβλιαράκι” του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμηρά σχόλια για την οικονομία, το ασφαλιστικό και, φυσικά, την προσφυγική κρίση.

Το κόμικ μπορεί να είναι ξεκαρδιστικό, αλλά είναι και η βάση για περαιτέρω προβληματισμό. “Ας συλλογιστούμε το που βαδίζουμε με χιούμορ, όχι επειδή είμαστε αριστεροί… με χιούμορ, επειδή είμαστε αισιόδοξοι”, όπως δήλωσε ο συγγραφέας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αστάρτη.

mihalopoulos_cover

parousiasi_mihalopoulos2

parousiash_mihalopoulos

parousiash_mihalopoulos1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων